Bitcoin avaruudessa: BitMEX testaa satelliittisalausjärjestelmää

Salausvaihdon BitMEX-tutkimusosasto testaa satelliitti-Bitcoin-järjestelmää, joka voi suorittaa solmun satelliitin kautta ilman Internet-yhteyttä.

Uudessa blogiviestissä BitMex sanoo, että se on onnistuneesti asentanut Blockstream-Bitcoin-satelliittijärjestelmän viimeisimmän Bitcoin-kaivostyöntekijöiden kokeilun jälkeen. Tiimi käytti Blockstream Satellite pro -sarjaa ja Blockstreamin litteää antennia kokonaiskustannuksilla 1200 dollaria.

Itse asennus vei muutaman tunnin, BitMex sanoo

„Pohjimmiltaan kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä, on asentaa satelliittiantenni, osoittaa se oikeaan suuntaan, liittää se Linuxia käyttävään kannettavaan tietokoneeseen ja käyttää mukautettua Blockstream-ohjelmistoa sekä muokattu versio Bitcoin Core 0.19.1: stä.“

Synkronoinnin jälkeen satelliittipohjainen solmu jäi Bitcoin Code kokemuksen perusteella noin kahdella minuutilla Internetiin yhdistettyjen solmujen taakse, mikä viittaa siihen, että lohkon koko historian vastaanottamiseen ja tarkistamiseen voi liittyä pieni viive vain satelliittia käytettäessä.

„Asiakas lataa lohkot paloina, ensin lohkon otsikko paloina, jota seuraa lohkon pääosa, taas paloina. Sen perusteella, miten satelliitti lähettää lohkotietoja, solmu ei aina lataa lohkoja jatkuvassa järjestyksessä ja pystyy täyttämään puuttuvien lohkojen aukot myöhemmin. “

Satelliitin avulla käyttäjät voivat synkronoida Bitcoin-solmunsa ja jopa ladata ja tarkistaa kokonaiset lohkot ilman, että heidän tarvitsee koskaan muodostaa yhteyttä Internetiin, joten käyttäjät, jotka ovat syrjäisellä alueella, jolla ei ole internetyhteyttä, saattavat pitää satelliittia hyödyllisenä.

Se voi myös vähentää Eclipse-hyökkäyksen riskiä BitMEXin mukaan

Toukokuussa blockchain-teknologiayritys Blockstream toi merkittävän päivityksen ilmaisiin satelliittipalveluihinsa. Päivitys poisti järjestelmän riippuvuuden Internet-yhteydestä ja lisäsi datakapasiteettia 120 kbps: stä noin 1,6 Mbps: iin.