Grayscale opent de handel voor Bitcoin Cash, Litecoin Trusts met $30M aan activa.

De trusts geven beleggers blootstelling aan de crypto activa, zonder dat ze zelf de cryptocurrencies hoeven te verhandelen of op te slaan.

In het kort

  • Grayscale heeft de publieke handel in aandelen van de Grayscale Trusts voor Bitcoin Cash en Litecoin geopend. Nu worden er zes producten aangeboden door Grayscale die openbaar worden verhandeld.
  • Elke geaccrediteerde belegger kan nu aandelen in de trusts verhandelen, gemarkeerd als BCHG en LTCN. Deze aandelen worden openbaar verhandeld op OTC-desks.
  • Grayscale is een van de snelst groeiende crypto-beleggingshuizen, naast Galaxy Digital. Op dit moment leidt Ethereum de groei van Grayscale.

Grayscale, het enorme crypto-beleggingshuis, heeft de openbare handel geopend voor aandelen van twee altcoins fondsen: de Grayscale Trusts voor Bitcoin Cash en Litecoin. Dit betekent dat zes producten die Grayscale aanbiedt nu openbaar worden verhandeld.

De trusts, die niet geregistreerd zijn bij de SEC, laten beleggers blootstelling hebben aan de cryptocurrencies zonder dat ze zelf de moeite hoeven te nemen om de cryptocurrencies te kopen en op te slaan.

Het nieuws betekent dat alle geaccrediteerde beleggers (d.w.z. vermogende particulieren die aan bepaalde criteria voldoen) nu aandelen in de trusts, gemarkeerd als BCHG en LTCN, kunnen verhandelen. Deze aandelen worden openbaar verhandeld op OTC (over the counter) bureaus. Beleggen in de fondsen zelf vereist echter een inkomen van ten minste $200.000 per jaar.

New York-headquartered Grayscale, opgericht in 2013, zal elk jaar 2,5% van de trust afnemen, wat betekent dat de hoeveelheid Bitcoin Cash en Litecoin die in de trust vertegenwoordigd is, in de loop van de tijd zal afnemen.

Grayscale’s Bitcoin Cash Trust heeft $16,8 miljoen aan BCH onder beheer. Er is $13,5 miljoen in Grayscale’s Litecoin Trust.

Grayscale heeft verschillende beursgenoteerde trusts. Deze bestaan uit trusts voor Bitcoin, Ethereum, Ethereum Classic en het „Grayscale Digital Large Cap fonds“, dat bestaat uit Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash en Litecoin – de grootste cryptocurrency’s per marktcap totdat Chainlink onlangs de vijfde positie innam. Deze trusts zijn veel groter. Zo staat er $4,9 miljard in de Bitcoin Trust en $862,7 miljoen in de Ethereum Trust.

Hoewel trusts een manier zijn voor beleggers om de moeite van het beheren van crypto te vermijden, brengt het investeren in crypto serieuze risico’s met zich mee. Prijsvolatiliteit, marktimplementatie, overheidsregulering, veiligheid, fiscale behandeling, gebrek aan controle door de aandeelhouders en overdrachtsbeperkingen behoren tot de risicofactoren die in Grayscale’s openbaarmakingsformulier worden genoemd.

Naast concurrent Galaxy Digital is Grayscale een van de snelst groeiende crypto-beleggingshuizen. Op dit moment leidt Ethereum de groei van Grayscale, zo meldde het bedrijf vorige maand in een call met investeerders.

Het bedrijf nam vorige week 217 miljoen dollar op, nadat de tv-reclamecampagne de kijkers aanspoorde om te investeren in digitale activa.